Terug naar site

No gender, no problem

Think, feel, speak, act, go out of the box

Is het een meisje of een jongen? De Maakbare Mens

28/11/2017 van 19u30 tot 21u30

Is het een meisje of een jongen?

Over gender: identiteit of diversiteit?

Gespreksavond over de rol van geslacht en gender in onze samenleving.

Is het een meisje of een jongen? Vaak de eerste vraag bij de geboorte van een kind, maar daar stopt het niet. Waarom hebben veel speelgoedwinkels een roze kant en een blauwe kant? Waarom moeten we op allerlei formulieren invullen wat ons geslacht is?

Is het registreren van ons geslacht juridisch nog relevant? En wat als je lichaam niet overeenkomt met hoe je je voelt?

Sprekers

Gespreksavond met:

Jacinta De Roeck was politica tussen 1999 en 2007. Als beleidsmaakster stond ze mee aan de wieg van de Belgische euthanasiewetgeving, de patiëntenrechtenwet, de wet op medisch begeleide voortplanting en andere ethische wetten. Ze is experte op vlak van medisch-ethische thema’s.

Alexandra Vanvooren is juriste. Ze won in 2014 de Vlaamse scriptieprijs met haar masterproef over de rol van geslacht en woonplaats in het Belgisch burgerlijk wetboek.

Samuel Dali De Schepper is schrijver van het boek ‘Aan de achterkant was alles in orde. Een meisje wordt man’. Met zijn levensverhaal wil hij het stereotype man-vrouw denken doorbreken en een steun zijn voor iedereen wie zijn gender in vraag stelt of geïnteresseerd is in genderdiversiteit.

Moderator: Magda De Meyer is voorzitter van de Vrouwenraad. Zij streven naar een samenleving waarin mensen niet langer geconfronteerd worden met achterstellingsmechanismen, stereotypering en ongelijke kansen.

Waar?

HuisvandeMens Sint-Niklaas

Stationsplein 22

9100 Sint-Niklaas

Wanneer?

Dinsdag 28 november 2017

19u30 tot 21u30

Inkom

3€

Info en reservatie

HuisvandeMens Sint-Niklaas

03 777 20 87

sintniklaas@demens.nu

Extra

Op zondag 19 november 2017 om 15u organiseert huisvandeMens Sint-Niklaas de theater- en familievoorstelling Bol wol. Wat wordt het? Een jongen of een meisje?

Een voorstelling voor kinderen (+7 jaar) en hun ouders.

Inkom: 2€ voor kinderen, 3€ voor volwassenen

Inschrijven via HuisvandeMens Sint-Niklaas

03 777 20 87 of sintniklaas@demens.nu